شلوار کوهنوردی یکی از اصلیترین لوازم و تجهیزات کوهنوردی است که از پاهای شما در برابر آب و هوا و محیط اطراف (سنگ، پوشش گیاهی و غیره) محافظت میکند و برای فعالیتهای مختلف در فضای باز بسیار مفید است. شلوار کوهنوردی از نظر مواد و طرح با شلوارهای معمولی تفاوت دارند.
شلوار کوهنوردی سریع خشک میشود، رطوبت را از بین میبرد و بسیار محکم است. علاوه بر این، آزادی حرکت خوبی دارند و میتوان در زمینهای ناهموار و شیبدار از آنها استفاده کرد.
در اینجا ما بهترین شلوارهای کوهنوردی را انتخاب و بررسی کردهایم تا تصمیم خرید شما کمی سادهتر شود. شلوارهای موجود در این انتخاب برای دمای متوسط و گرم (بهار، تابستان و پاییز) مناسب هستند زیرا از پارچههای نسبتاً نازک ساخته شدهاند.
اگر به دنبال شلوارهای کوهنوردی گرمتر زمستانی هستید، به جای آن، به بررسی شلوارهای سافت شل بپردازید. شلوارهای سافت شل برای شرایط زمستانی مناسب هستند زیرا ضدباد و ضدآب هستند و عایقبندی خوبی دارند.
نکات مهم در خرید شلوار کوهنوردی
مانند کاپشن، هنگام خرید شلوار ضد آب برای کوهنوردی، مهم است که پارچهای با دوام را در نظر بگیرید که از شما در برابر عناصر محیطی محافظت و همچنین تنفس عالی را تضمین کند. همیشه به یاد داشته باشید که حتی اگر “بهترین لباسهای ضد آب جهان” را خریداری کنید، آنها شما را فقط تا جایی که بقیه سیستم لایه بندی لباس شما اجازه میدهد از خیس شدن در امان نگه میدارد.
سایر ویژگیهای کلیدی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:
نقاط تقویت
زمستان: شلوارهای کوهنوردی زمستانی به دوام بالایی نیاز دارند. نقاط تقویت کننده در نواحی که دچار سایش زیاد میشود مانند نشیمنگاه، زانو و قسمت پایین شلوار باعث میشود که شما محافظت موثرتری را برای مدت طولانیتری دریافت کنید.
قسمت پایین شلوار باید در برابر کرامپون و لبههای اسکی مقاومت بسیار خوبی داشته باشد، در حالی که نشیمنگاه و زانوها باید بتوانند بدون هیچ مشکلی سطوح ساینده زمستانی مانند یخ و سنگ را تحمل کنند.
تابستان: اگرچه قسمتهای سایش قوی بسیار مهم هستند، اما ماندگاری پایین آن به دلیل عدم وجود کرامپون و لبههای اسکی کمتر است، اما اگر به دنبال کاهش وزن اضافی تا حد ممکن هستید، باید به آن توجه کنید.
مواد
نایلون رایجترین ماده برای شلوارهای کوهپیمایی است، زیرا مقاومت بالایی در برابر سایش دارند. علاوه بر این، نایلون سریع خشک میشود و رطوبت را جذب میکند. با این حال، برخی از شلوارها به جای نایلون از پلیاستر ساخته شدهاند. پلیاستر ویژگیهای مشابهی با نایلون دارد اما از استحکام کمتری برخوردار است.
اگر نایلون یا پلیاستر با الیاف کشسان مانند Spandex مخلوط نشوند، کشش خوبی نخواهند داشت و برای برنامههای طبیعتگردی و کوهنوردی مناسب نمیباشد.
برخی از برندهای لوازم کوهنوردی از موادی با کارایی بالا استفاده میکنند که با دقت در آزمایشگاهها ساخته شده است. نمونهای از چنین موادی Invista’s Tactel (اغلب توسط برند انگلیسی Montane استفاده میشود) است که فوقالعاده سبک است، اما مقاومت و دوام زیادی در برابر پارگی دارد. شلوارهای ساخته شده از چنین موادی معمولاً کمی گرانتر هستند.
شلوارهای کوهنوردی اغلب در خارج با فناوری DWR (پوششی است که به پارچههای موجود در کارخانه اضافه میشود تا در برابر آب مقاوم شود آبگریز، دافع آب، مقاوم در برابر آب) برای دفع آب به جای جذب آن ترکیب میشوند. این قابلیت تنفس شلوار را کاهش نداده و آنها را حجیم نمیکند. بنابراین، هیچ دلیلی برای اجتناب از شلوارهای تحت ترکیب با DWR وجود ندارد.
جیب
جیبها به شما امکان میدهد به سرعت به اقلام کوچک مورد نیاز خود دسترسی پیدا کرده و آنها را نزد خود نگه دارید. بنابراین، شلوارهای کوهپیمایی باید دارای چند جیب باشند. جیبها باید به راحتی قابل دسترس و عمق کافی (یا زیپ دار) داشته باشند تا از افتادن وسایل در حین پیادهروی جلوگیری شود.
زیپهای جانبی
وزن
برخلاف دیگر وسایل و تجهیزات کوهنوردی، برای اکثر کوهنوردان، وزن دقیق شلوار آنها اهمیت زیادی ندارد (به هر حال، معمولاً آنها را روی پشت خود حمل نمیکنید). اگر قصد دارید در برنامههای کمپینگ و کوهنوردی، یک شلوار در کوله پشتی خود حمل کنید یا احساس سبکی خاصی داشته باشید که باعث میشود سریع حرکت کنید شاید ارزشش را داشته باشد که شلوارهایی با وزن سبک و الیاف مقاوم خریداری کنید.
شلوارهای کوهنوردی نباید سنگین باشند، پوشیدن شلوارهای سبک، راحتی و آزادی حرکت بهتری را فراهم میکند. شلوارهای سبک برای سفرهای تابستانی بسیار مناسب هستند.
گتر داخلی
زمستان: شلوار کوهنوری با گتر داخلی از ورود برف به داخل شلوار جلوگیری میکند. آنها همچنین محافظ گرمایی خوبی نیز هستند و از خروج هرگونه هوای گرم و ورود هرگونه هوای سرد جلوگیری میکند. این زمانی بسیار ایدهآل است که در شرایط صعود زمستانی و کولاک گیر کردهاید و یا پا در سطوح عمیق برفی گذاشتهاید.
تابستان: گتر داخلی از ورود آب، خار و خاشاک، زباله و هر چیزی که در طول مسیر شما هست جلوگیری میکند هرچند که باعث احتباس گرما و همچنین کمی باعث سنگینی پاها میشوند اما باز ارزش استفاده را طبق الویتهای یک کوهنورد دارد.
زانو و مفصل زانو
شلوارهایی که زانوهای مَفصلی دارند، آزادی حرکت بهتری را به ویژه هنگام راه رفتن در سربالایی ارائه میدهند. گاست یک پارچه مثلثی یا لوزی شکل است که در دوخت و در درز شلوار قرار میگیرد. یک فاق جمعشده دامنه حرکت بهتری به ویژه هنگام کوهنوردی خواهد داشت. بسیاری از شلوارها دارای زانوهای مفصلدار و فاقبلند هستند.
کمربند
زمستان: یک کمربند کم ارتفاع در روزهای طولانی در زمستان به طور قابل توجهی راحتی بیشتری را به ارمغان میآورد، به ویژه اگر از کمربند یا کوله پشتی با کمربند استفاده میکنید. بسیاری از شلوارهای کوهنوردی زمستانی دارای کمربند به سبک سینهبند هستند که در قسمت بالاتنه برای پوشش بیشتر تکمیل میشود. در حالی که بندها هیچگونه محدودیت حرکتی نیز به وجود نمیآورد.
شلوارهای دیگر ممکن است این گزینه را داشته باشند که به کاپشن ضد آب شما با زبانههای کوچک وصل شوند، اما مهم است که مطمئن شوید که لباسهای متناسب و سازگار با شرایط جسمی و محیطی خودتان را میخرید.
تابستان: کمربند کم ارتفاع و سبک، هنوز کمربند عالی است اما ممکن است باعث ایجاد گرمای زیادی شود. میتوانید شلوارهایی با بندهای جدا شونده که دارای کمربند معمولی هستند تهیه کنید، پوشش کمتری دارد اما هنوز راحت است و بسته به نیاز شما میتوانید با یا بدون بند استفاده کنید.
>> پرسش و پاسخ <<
آیا شلوار نخی برای کوهنوردی مناسب است؟
شلوار نخی برای فعالیت در فضای باز مناسب نیست، زیرا پنبه رطوبت زیادی را جذب میکند و بنابراین به آرامی خشک میشود. لباسهای مرطوب نه تنها باعث ایجاد چروک میشوند، بلکه گرما را خیلی سریعتر از لباسهای خشک هدایت میکنند. بنابراین، اگر لباسهای خیس بپوشید، به سرعت گرما را از دست میدهید.
آیا شلوارهای پیادهروی ضد آب هستند؟
شلوارهای پیادهروی معمولی ضدآب نیستند زیرا شلوارهای ضدآب قابلیت تنفس ندارند. برای کوهنوردی، داشتن شلوارهای تنفسی ضروری است، در غیر این صورت به هر حال با عرق خود خیس میشوید. با این حال، شلوارهای ضد آب در دسترس هستند، اما آنها معمولاً روی شلوارهای معمولی و فقط در شرایطی که باران شدید یا باد است پوشیده میشوند.
آیا شلوار جین برای پیادهروی مناسب است؟
خیر، شلوار جین برای پیادهروی مناسب نیست زیرا محدودکننده و سنگین است و رطوبت زیادی را جذب میکند و به آرامی خشک میشود. برای پیادهروی به لباسهایی نیاز دارید که سریع خشک شوند. توجه داشته باشید که لباسهای مرطوب بیشتر از لباسهای خشک باعث ایجاد چروک میشوند و گرمای بدن را بیشتر به بیرون منتقل میکنند، به این معنی که در لباسهای خیس به سرعت سرد میشوید.
آیا شلوارک برای پیادهروی مناسب است؟
شلوارک برای پیادهروی خوب است اما فقط در مسیرهای نسبتاً مسطح که فنی نباشد و حفاظت در برابر پوشش گیاهی و زمین (سنگها، صخرهها و غیره) مورد نیاز نباشد.
شلوار ضد آب –hard shell
اغلب پیادهرویها و یا کوهنوردیها در هوای خشک و آفتابی انجام میشود، البته که باد و باران نباید شما را از فعالیت در هوای آزاد تا زمانی که شرایط ایمن است، منصرف کنند. در آب و هوای بارانی، یک شلوار ضد آب یک پوشش عالی است زیرا جلوی باد را میگیرد و قسمت پایین بدن شما را خشک نگه میدارد.
با این حال، همه شلوارهای ضد آب برای پیادهروی و سایر فعالیتهای هوازی و کوهنوردی مناسب نیستند. شلوارهای ضد آب برای پیادهروی و دویدن باید قابلیت تنفس خوبی داشته باشند تا رطوبت (عرق) از داخل آنها به بیرون منتقل کنند. در غیر این صورت، ممکن است از نفوذ آب باران جلوگیری کنید، اما به هر حال از عرق خود خیس خواهید شد.
بنابراین، شلوارهای ضد آب مدرن از پارچههای به اصطلاح ضد آب/تنفسی (مانند Gore-Tex و Pertex) ساخته شدهاند. این پارچهها از نفوذ قطرات باران جلوگیری میکنند، اما در عین حال اجازه خروج رطوبت از داخل به خارج را میدهند. شلوارهای ضد آب علاوه بر تنفس، باید سبک، کاربردی و بادوام باشند.
نکات خرید شلوار ضد آب
هنگام انتخاب بهترین شلوار بارانی برای خود، نحوه استفاده از آنها را در نظر بگیرید. مهمتر از همه، شلوارهای بارانی باید ضد آب و تنفسپذیر باشند، اما ویژگیهایی مانند ساختار و سایر مزایای اضافی میتواند به شما کمک کند تا بدانید که شلوار چقدر برای نوع فعالیتی که دوست دارید کارایی دارد.
وزن و اندازه
فعالیتهای هوازی مانند پیادهروی، کوهپیمایی و کوهنوردی نیاز به وسایل سبک دارد. شلوارهای ضد آب معمولاً سبک هستند. از آنجا که شلوارهای ضد آب اغلب در کوله پشتی حمل میشوند و فقط در صورت باران شدید مورد استفاده قرار میگیرند، مهم است که انتخاب سبک و کم حجمی داشته باشید.
مواد
شلوارهای ضد آب با کیفیت بالا از موادی ساخته شدهاند که نه تنها پاهای شما را در برابر باران و باد محافظت میکنند بلکه تنفس را نیز تضمین میکنند. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که پارچهای کاملاً ضد آب وجود ندارد که قابلیت تنفس نیز داشته باشد. همیشه بین مقاومت در برابر آب و تنفسپذیری یک مبادله وجود دارد.
با این وجود، برخی از پارچهها در حالی که سطح مشابهی از مقاومت در برابر آب را حفظ میکنند تنفس بهتری نسبت به بقیه دارند. پارچههای ضد آب / تنفسی گورتکس عملکرد بالایی در این زمینه دارند. پارچههای ضد آب از نظر ساخت و فناوری ضد آب متفاوت هستند.
فناوری ضد آب
دو فناوری مختلف ضد آب وجود دارد:
- لمینت
- روکش
لمینتها به صورت ورقههای غشایی است که ورود و خروج مواد را کنترل میکند به این صورت که باعث جلوگیری از نفوذ آب از خارج شده اما در عین حال اجازه میدهد تا بخار آب از داخلشان عبور کند. این غشاها به طور معمول بسیار نازک (۰.۰۱ میلیمتر) هستند و بنابراین برای محافظت بین دو لایه دیگر قرار میگیرند. آنها معمولاً از پلی تترافلورواتیلن یا پلی اورتان ساخته میشوند.
از طرف دیگر، روکشها مستقیماً روی قسمت داخلی لباس پوشیده میشوند. یک لایه پلی اورتان اساساً روی قسمت داخلی پارچه رنگآمیزی میشود. از آنجا که رنگآمیزی پلی اورتان روی پارچه به صورت یکنواخت بسیار پیچیده است، پوشش پلی اورتان نسبتاً ضخیم میشود. این پوشش با استفاده از عاملی که سوراخهای کوچکی در آن ایجاد میکند، در فرآیند کاربرد متخلخل میشود.
به طور کلی، پوششهای روکش از نظر تنفس و قیمت با ورقههای لمینت تفاوت دارند. تنفس آنها به طور قابل توجهی کمتر است، اما از طرف دیگر گرانتر نیز هستند. خواص دیگر مانند دوام و مقاومت در برابر آب بیشتر به لباس واقعی بستگی دارد تا به فناوری ضد آب.
لایههای پارچهای
سه نوع پارچه ضد آب وجود دارد. پارچههای ضد آب ۲ لایه، ۲.۵ لایه و ۳ لایه. این لایهها بسیار نازک و به هم متصل شدهاند و بنابراین نمیتوانید آنها را با چشم غیر مسلح ببینید.
همه شلوارهای بارانی دارای یک لایه بیرونی هستند (لایه اول). این لایه معمولاً از نایلون یا پلی استر ساخته میشود و در برابر سایش مقاوم است و باران را دفع میکند. پارچههای ۲ لایه از یک لایه بیرونی با روکش تشکیل شده است. پارچههای ۲.۵ لایه شامل یک پارچه با روکش یا لمینت و یک ماده غیر پارچهای در داخل است. پارچههای ۳ لایه از پارچه، روکش یا لمینت و آستر تشکیل شده است.
درزها
شلوارهای ضدآب برای پیادهروی و کوهنوردی باید مجهز به درزهای نواری باشند تا حداکثر حفاظت از آب و هوا را داشته باشند.
>> پرسش و پاسخ <<
شلوار هاردشل – hard shell چیست؟
شلوار هاردشل که شلوار بارانی یا شلوار ضد آب نیز نامیده میشود (شلوار سخت) در برابر باد، باران و برف محافظت خوبی دارد و در حالی که قابلیت تنفس بالایی دارند، باعث میشود که در عرق خود خیس نشوید. شلوار هاردشل از پارچههای بسیار نازک و آبگریز ساخته شده است و معمولاً روی شلوار معمولی پوشیده میشود.
شلوار ضدآب از چه موادی ساخته شده است؟
شلوارهای ضدآب از پارچههای به اصطلاح ضد آب/تنفسی مانند Gore-Tex ،eVent ،Pertex و غیره ساخته میشوند. در تولید این پارچهها از لمینت یا روکش استفاده میکنند که اجازه میدهد رطوبت (عرق) بدن از داخل عبور کند اما قطرات آب از خارج نفوذ نکند.
تفاوت بین شلوار سخت و نرم چیست؟
شلوار هاردشل (سخت) محافظت بهتری در برابر باران دارد و سبکتر از شلوارهای سافت شل (نرم) است. آنها همچنین حجم کوچکتری دارند. با این حال، شلوارهای نرم قابلیت تنفس بهتری دارند و راحتتر پوشیده میشوند، در اصل پارچه سفتی کمتری دارد.
شلوار سافت شل – soft shell
لایه بیرونی از دو لایه اصلی سافت شل (softshell) که به عنوان عایق به کار رفته و از پوششهای قبلی در مقابل سرما، رطوبت، باد و …. محافظت میکند و هارد شل (hardshell) که خاصیت ضد باد و باران دارد و وظیفه محافظت در برابر باد و باران را به عهده دارد، تشکیل شده است.
در هوای سرد، شلوارهای معمولی عایق کافی برای پیادهروی راحت را ندارند. بنابراین، استفاده از شلوارهای نرم یا پیراهنهای بلند گرم ضروری است. با این حال، لانگ جانز (long johns پیراهن و شلوار گرمکن از جنس کرکی یا نخی است که زیر لباس پوشیده میشود) بهترین گزینه برای پیادهروی نیستند، (مگر در هوای بسیار سرد) زیرا حرکت شما را محدود کرده و به شلوارتان سایش ایجاد میکنند.
علاوه بر این، به سختی میتوان آنها را پوشید و هیچ محافظتی در برابر باران و باد ایجاد نمیکند. از طرف دیگر، شلوارهای سافت شل گرما را (بسته به ضخامت و ساختار مواد نرم، سبک وزن، متوسط یا سنگین) و همچنین در برابر باد و باران سبک محافظت میکنند.
آنها در برابر آب مقاوم هستند اما ضد آب نیستند. در شرایط بسیار سرد زمستانی، میتوان آنها را برای گرمای بیشتر روی یک جفت جانز بلند پوشید. بنابراین، آنها لباس مناسبی برای پیادهروی، کوهپیمایی و کوهنوردی در دمای پایین و مسیرهای پوشیده از برف هستند.
نکات خرید شلوار سافت شل
مواد
شلوارهای نازک معمولاً از پارچه مصنوعی محکم بافته شده (مانند نایلون، پلی استر، اسپندکس و غیره) ساخته میشوند که از نفوذ باد و باران سبک جلوگیری کرده و گرما را نیز فراهم کنند. پارچههای نازک دارای تراکم متفاوتی هستند، هرچه پارچه متراکمتر (ضخیمتر) باشد، گرمای بیشتری را ایجاد میکند.
جیب
جیب به شما امکان میدهد وسایل ضروری خود را نزدیک خود نگه دارید. بنابراین، شلوارهای نرم باید حداقل چند جیب راحت داشته باشند. جیبها نیز باید به اندازه کافی عمیق یا زیپدار باشند تا از افتادن وسایل ذخیره شده جلوگیری شود.
وزن
وزن شلوارهای نرم عمدتا به چگالی (ضخامت) مواد بستگی دارد. شلوارهای ضخیم سنگینتر هستند اما از طرف دیگر گرمتر نیز هستند.
با این حال، پوشیدن شلوارهای بیش از حد ضخیم برای فعالیتهای هوازی مانند کوهنوردی توصیه نمیشود، زیرا این نوع شلوارها معمولاً آزادی حرکت کافی را ندارند و آنقدر سنگین هستند که سرعت شما در مسیرهای کوهنوردی بسیار کند میشود.
>> پرسش و پاسخ <<
شلوار نرم چیست؟
شلوار نرم از پارچه مصنوعی محکم بافته شده است که ضد آب و ضد باد است. در داخل آنها اغلب برای حفظ گرمای بیشتر، آستردوزی شده است. معمولاً برای فعالیتهای بیرون از خانه در زمستان استفاده میشوند.
آیا شلوارهای نرم ضد آب هستند؟
شلوارهای سافت شل مقاوم در برابر آب هستند ولی این به معنی نیست که به طور کامل ضد آب هم باشند و از نفوذ آب به داخل پارچه جلوگیری کنند.
تفاوت شلوار نرم با شلوار بارانی چیست؟
شلوار بارانی محافظت بهتری در برابر باران دارد و سبکتر است. پوشیدن شلوارهای نرمِ با قابلیت تنفس، راحتتر از شلوارهای بارانی است. پارچه کشش بیشتری دارد و بنابراین آزادی حرکت بهتری را امکانپذیر میکند.
شلوار کوهنوردی زنانه
پیادهروی میتواند به سادگی قدم زدن در پارک، در مسیرهای هرس شده و تمیز باشد، اما اگر قصد پیادهروی در زمینهای ناهموار و یا کوهنوردی و کوهپیمایی را دارید، به فکر خرید یک شلوار مناسب کوهنوردی باشید که از پاهای شما در برابر سایش و آب و هوای سخت محافظت کند.
نکات خرید شلوار کوهنوردی زنانه
مواد
مهمترین ویژگی شلوار کوهنوردی که آن را از سایر شلوارها متمایز میکند جنس آن است. نه تنها باید قابلیت تنفس بالایی داشته باشد، رطوبت را از بین ببرد و سریع خشک شود، بلکه باید در برابر شاخههای خاردار یا سنگهای تیز نیز مقاومت خوبی در برابر سایش ایجاد کند.
نایلون اغلب در شلوارهای کوهنوردی استفاده میشود، یا به تنهایی یا با الیاف کشسان مخلوط میشود. شما باید از شلوارهای حاوی مقدار زیادی پنبه اجتناب کنید، زیرا در صورت بارش بارانِ غیر منتظره، خشک شدن آنها بسیار طول میکشد.
محافظت در برابر آفتاب ( استاندارد UPF )
علاوه بر لباس زیر، شلوار کوهنوردی تنها چیزی است که پایینتنه بدن شما را میپوشاند و چه بهتر که شما را در برابر اشعههای مضر خورشید نیز محافظت کند. سطح محافظت در برابر آفتاب در لباسها مشابه کرمهای ضدآفتاب است، اما به جای SPF به آن UPF (عامل محافظت از اشعه ماوراء بنفش) میگویند.
همانطور که در مقاله استاندارد UPF گفته شد این شاخصه نشان میدهد که چند درصد از اشعه ماوراء بنفش از طریق پارچه نفوذ میکند. پارچهای با UPF-30 به این معنی است که ۱ از ۳۰ اشعه ماوراءبنفش به پوست شما نفوذ میکند. این درجهبندی از میزان تراکم و محکم بودن بافت پارچه حاصل میشود.
درجه UPF پارچه بستگی به نوع الیاف آن (نایلون، پشم، پنبه و غیره) و همچنین عواملی مانند ساختار و وضعیت لباس (نو یا کهنه) دارد، بنابراین سخت است آن را به تنهایی ارزیابی کنید و تولیدکنندگان بندرت رتبه UPF پوشاک خود را فاش میکنند.
عملکرد مناسب
شلوارهای زنانه اغلب برای ظاهر و جذابیت جنسی طراحی شدهاند تا راحتی و عملکرد مناسب. اما مهمترین چیز این است که باید آزادانه و راحت در آن جابجا شوید.
تنوع و تهویه
برخی از شلوارهای کوهنوردی و پیادهروی را میتوان با نصب زیپ در قسمت ران یا زانو به شلوارک تبدیل کرد که این ویژگی بسیار کاربردی میباشد. شما میتوانید در صورت نیاز به تهویه هوای بهتر، از این زیپها یا درزها استفاده کنید.
با این حال، شلوارهای قابل تبدیل برای همه مناسب نیستند: استفاده از زیپهای اضافی میتواند دردسرساز باشد، وزن و حجم آنها بیشتر میشود و به دلیل نقاط فشاری که زیپها ایجاد میکنند، آزاردهنده هستند. در نتیجه، شلوارهایی که از پایین به سمت بالا رول و با یک بست جمع میشود رو به افزایش است، مخصوصا برای خانمها.
با انتخاب شلوارهایی که میتوانید آنها را جمع کرده و با استفاده از بستهای محکم زیر زانو محکم کنید، میتوانید این امر را کاهش دهید. اگر به دنبال شلوار کوهنوردی مناسب فصل گرم هستید، برخی از مدلهای کوتاهتر شلوار نیز در بازار موجود است.
شلوارک کوهنوردی
شلوارک با کیفیت بالا برای پیادهروی در هوای گرم بسیار مفید است زیرا تهویه بهتر، راحتی و آزادی حرکت را نسبت به شلوارهای معمولی فراهم میکند. با این حال، شلوار کوتاه فقط باید برای پیادهروی در مسیرهای تمیز و از نظر فنی بدون نیاز به حفاظت در برابر پوشش گیاهی و زمین (سنگ، صخرهها و غیره) استفاده شود.
نکات خرید شلوارک کوهنوردی
مواد
شلوارکهای کوهنوردی باید از مواد قابل تنفس، جذبکننده رطوبت، خشک شدن سریع و بادوام ساخته شوند. بنابراین، شلوارک کوهنوردی معمولاً از پلی استر یا نایلون ساخته میشوند. نایلون نسبت به پلی استر در برابر سایش (بادوام) مقاومتر است اما از طرف دیگر پلی استر دارای خواص کمی بهتر برای جذب رطوبت و تنفس است.
هر دو ماده رطوبت بسیار کمی را جذب میکنند و بنابراین خیلی سریع خشک میشوند. اسپندکس اغلب به این مواد نسبتاً غیر کشسان برای افزایش کشسانی و آزادی حرکت و عملکرد بهتر اضافه میشود.
برخی از شلوارکها دارای پارچه تصفیه شده DWR (دافع دائمی آب) هستند به طوری که به جای جذب آب آن را دفع میکنند. تقویتکنندههای DWR برای کوهنوردی بسیار مفید هستند، حجم زیادی به لباس اضافه نمیکنند.
جیب
شلوارکهای کوهنوردی باید دارای جیبهای مناسب و به راحتی در دسترس باشند تا بتوانید لوازم کوهنوردی خود را به سرعت ذخیره و بردارید. جیبها همچنین باید به اندازه کافی عمیق یا زیپدار باشند تا از افتادن وسایل در حین فعالیت جلوگیری شود.
حفاظت در برابر آفتاب ( استاندارد UPF )
شلوارکهای کوهنوردی باید قسمت بالای پاهای شما را در برابر اشعههای مضر خورشید محافظت کند. سطح محافظت در برابر آفتاب در لباسها توسط UPF (عامل محافظت از اشعه ماوراءبنفش) درجهبندی میشود و نشان میدهد که چند درصد از اشعه ماوراءبنفش از طریق پارچه نفوذ میکند.
از آنجا که شلوارکها فقط قسمت بالای پاهای شما را میپوشاند، استفاده از کرم ضدآفتاب را فراموش نکنید و قبل از پیادهروی به ساق پای خود کرم بمالید.
وزن
شلوارکهای کوهنوردی معمولاً بسیار سبک هستند زیرا از پارچههای نسبتاً نازک ساخته شدهاند. پوشیدن لباسهای سبک برای پیادهروی توصیه میشود، زیرا پوشیدن آنها راحتتر است و آزادی حرکت بهتری نسبت به لباسهای سنگینتر دارد.
کوهنوردی با شلوار جذبی و یوگا
شاید قبلاً تصمیم گرفته باشید که برای پیادهروی شلوار یوگا را به دلیل نرمی، راحتی و کشش آسان بپوشید. ما برای همه چیز از فعالیتهای روزمره تا باشگاه رفتن شلوار یوگا میپوشیم و این طبیعی است که بخواهیم آنها را در مسیرهای پیادهروی بپوشیم. اما آیا شلوار یوگا لباس مناسبی برای کوهنوردی میباشد؟
شما میتوانید هنگام پیادهروی شلوار یوگا بپوشید (هر چند شلوار یوگای پنبهای را نپوشید بهتر است). بیشتر مردم همیشه میخواهند شلواری داشته باشند که بتوانند در بسیاری از شرایط از آن استفاده کنند، از فعالیتهای روزمره تا دویدن و حتی کوهپیمایی. با این حال، هنگام خرید یک شلوار یوگا و همچنین پیادهروی در جنگل، چند نکته را باید در نظر داشته باشید.
نوع پیادهروی را در نظر بگیرید: اولین چیزی که باید به آن توجه کنید نوع پیادهروی است که قصد دارید انجام دهید. چه مدت زمانی در پیادهروی هستید؟ و احتمالاً در چه نوع زمینی پیادهروی خواهید کرد؟
۱- برای پیادهرویهای کوتاه و روزانه، شلوار یوگای نرم و غیر پنبهای که رطوبت را خوب جذب میکند مناسب است. اگر قصد ندارید مدت زمان طولانی را در خارج از خانه بگذرانید و چیزی را میخواهید که راحت، زیبا و دارای رطوبتگیر کافی باشد تا به شما کمک کند خشک بمانید، شلوار معمولی یوگا از مواد مصنوعی مانند اسپندکس یا نایلون این کار را انجام میدهد.
۲- برای یک سفر چندروزه با کولهپشتی یا پیادهرویهای فنی، ممکن است بخواهید عوامل دیگری را امتحان کنید. شلوارهای کوهنوردی را در نظر بگیرید که بسیار شبیه به شلوار یوگا هستند اما دارای جزئیاتی مانند جیبهای ایمن برای وسایل ضروری در طول مسیر، روکش ضد آب برای محافظت در برابر بارشهای سبک و پارچهای است که در برابر سایش مقاوم است.
این ملاحظات برای پیادهرویهای یکروزه نیز صدق میکند، اما زمانی که چند روز در بیابان با تراکم سنگین، آب و هوا و زمین غیرقابل پیشبینی حرکت کنید، یا اگر قصد انجام هرگونه تقلا یا صخرهنوردی را دارید توجه به این نکات ضروری است.
در صورتی که قصد دارید از شلوار یوگا برای پیادهروی استفاده کنید، چند عامل دیگر را باید در نظر بگیرید:
دوام: شلوارهای یوگا اغلب برای پوشیدن در محیط داخلی باشگاه یا سالن بدنسازی طراحی میشوند، جایی که احتمالاً با سطوح ناهموار روبرو نمیشوید. آنهایی که برای استفاده روزانه تولید میشوند، معمولاً برای طبیعتگردی و کوهنوردی به دلیل امکان برخورد با سنگها، نشستن بر روی سطوح سنگی، تکیه دادن به تنه خشن درختان یا هر فعالیت دیگر که ممکن است باعث سایش و پارگی شلوار شما بشود، مناسب نمیباشد.
مقاوم در برابر سایش: برای هر فعالیت طبیعتگردی یا کوهنوردی همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که لباسهایی با پارچههای سفتتر و متراکمتر انتخاب کنید زیرا این گونه پارچهها با گذشت زمان دوام بیشتری دارند.
هنگامی که به دنبال جوراب شلواری مخصوص پیادهروی هستید، شلواری را انتخاب و در الویت قرار دهید که میتواند در برابر سایش و پارگی مقاومت بیشتری داشته باشد.
قسمتهای تقویت شده: جوراب شلواری مخصوص کوهنوردی در مناطقی که بیشترین استفاده را دارد تقویت میشود مانند نشیمنگاه، زانو و ران پا. به دنبال جوراب شلواری باشید که تقویتکننده بیشتری داشته باشد تا مطمئن شوید به مدت طولانیتری شلوار شما دوام دارد.
مقاومت در برابر آب و هوا: تولیدکنندگان یوگا هنگام طراحی لباس تنگ مجبور نیستند عناصر طبیعی را در نظر بگیرند. خوشبختانه بیشتر شرکتهای یوگا با در نظر گرفتن استفاده کوهنوردان، جوراب شلواری طراحی میکنند که در برابر آب و هوا مقاوم است.
جیب: جیبها به شما این امکان را میدهد که وسایل خود را به راحتی حمل کنید.
قابلیت خشک شدن سریع: لباسی را انتخاب کنید که در صورت خیس شدن، سریع خشک شود.
دافع آب مقاوم (DWR): اگر در مکانی زندگی میکنید که آب و هوا به طور مکرر متغیر است یا بارندگی زیاد میباشد، به دنبال لباسی با قابیلت DWR یا سایر سطوح مقاوم در برابر آب باشید.
طرح: کوهنوردان مُدگرا میتوانند هر چیزی را که میخواهند برای کوهنوردی یا پیادهروی روزانه خود داشته باشند. گزینههای پیادهروی سرگرمکننده و شیک که از نظر جنسی نیز مورد توجه قرار میگیرند، بیش از هر زمان دیگری رایج هستند و گزینههایی برای لباس تنگ شلوارهای مُد روز و در عین حال کاربردی در حال افزایش است.
محافظت در برابر آفتاب: لباسهایی که دارای درجه حفاظت ماوراءبنفش (UPF) هستند از پوست شما در برابر اشعه مضر UV محافظت میکند.
دافع حشرات: برخی از شلوارهای چسبان دارای پارچه یا فناوری هستند که به دفع حشرات کمک میکند.
اجتناب از پوشیدن شلوار پنبهای: شلوارهای یوگا که از مواد مصنوعی تهیه شدهاند، عرق را دفع میکنند تا خشک بمانید، در حالی که پنبه تمایل به جذب عرق دارد و برای دیرترخشک میشود، بنابراین برای پیادهروی ایدهآل نیست.
تناسب و راحتی: راحتی احتمالاً بزرگترین دلیلی است که هنگام رفتن به پیادهروی شلوار یوگای مورد علاقه خود را بر میدارید. اما شما باید تناسب اندام و برخی دیگر از عناصر عملکردی یک شلوار تنگ را در نظر بگیرید، مخصوصاً برای یک سفر طولانیتر با کوله پشتی.
به طور کلی، به دنبال جوراب شلواری با تناسب مناسب باشید تا جوراب شلواری را در دور کمرتان نگه دارد، اما نه آنقدر محکم که نتوانید نفس بکشید. شلوار یوگا با فشردهسازی که دارد، بدن را در آغوش میگیرد و به شما کمک میکند تا جوراب شلواری در یک سفر طولانیتر روی کمرتان بنشینید، در مقابل یک کمربند نرمتر که پتانسیل پایین رفتن را دارد.
همچنین در نظر داشته باشید که بدن شما میتواند در سفر با کوله پشتی به دلیل تغییر رژیم غذایی و پیادهروی مداوم تغییر کند. به دنبال یک جوراب شلواری با یک بند قابل تنظیم باشید که بتوانید آن را سفت یا شل کنید وقتی در سفر طولانیتری با کوله پشتی چند روزه هستید.
شما مجبور نیستید راحتی را فدا کنید، اما به یاد داشته باشید که جوراب شلواری فوقالعاده راحت و بدون بند قابل تنظیم ممکن است در برخی مواقع مناسب باشد، به ویژه در سفرهای طولانیتر.
منبع: besthiking.net, rei.com
ترجمه و گردآوری: پریسا رهبری